VAD GÖR EN NAGELTERAPEUT?

En nagelterapeut kan även kallas nagelspecialist eller nagelskulptör och arbetar med att vårda naglar med olika metoder, material, preparat och hjälpmedel.

Var gör en nagelterapeut?

nagelterapeutEn arbetsuppgift för nagelterapeuten kan vara att förstärka, förlänga och laga naglar. Detta kan ske genom att man till exempel sätter fast en lös nagel tipp på den egna nageln eller att man skulptera en nagel från ett annat material. Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter är att utföra traditionell manikyr, då man målar och dekorerar naglarna.

Manikyristen erbjuder manikyrbehandlingar som verkar vårdande för händer och naglarna samt har ett estetiskt värde. En manikyr behandling kan innebära att man vårdar nagelbanden samt lagar, filar och lackerar en kunds naglar. Arm och handmassage kan också ingå i en manikyrbehandling.

Ger råd om skötsel och nagelsjukdomar

Som nagelterapeut och manikyrist är man utbildad att veta hur nageln är uppbyggd, vilka sjukdomar som kan drabba naglarna och hur man behandlar nagelsjukdomar. Att ge kunder råd om skötsel av händer och naglar ingår också i arbetsuppgifterna för både nagelterapeuten och manikyristen. Att sälja nagel, hand, hud och pedikyr produkter ingår också ofta i arbetet.

Källa: Sveriges Yrkesforum

Jag, Mona Milton, utildade mig till nagelteraput på Nail Design School I Umeå.

Följ Crazy Nails på Facebook: 

facebook-crazynails